OGT – TURKULAINEN valmennusKESKUS

OGT on 2020 perustettu turkulainen valmennuskeskus, joka pitää sisällään Turun ensimmäisen ulkokuntosalin OGT Parkin sekä valmennusstudiona toimivan OGT Skanssin. Kun kaksi intohimoista liikunta-alan ammattilaista kohtasi, syntyi unelma paikallisesta liikuntapaikasta, jonne kaikki ovat tervetulleita liikkumaan ja treenaamaan. Joustavasti, helposti, edullisesti ja matalalla kynnyksellä. Unelma on nyt totta, ja kattava liikuntakeskuksemme tarjoaa liikkujille paitsi kesäisin laadukkaan kuntosalin myös ympärivuotisesti toimivat monipuoliset personal trainer-, pienryhmä- ja testauspalvelut.

Missio

Haluamme toimia suunnannäyttäjinä ympärivuotisen kokonaisvaltaisen harjoittelun saralla. Kuntosalikontti mahdollistaa toiminnan joustavan mukauttamisen eri sesonkeina, kun kesä voidaan viettää ulkona ja talveksi on helppo siirtyä koko paketin kanssa lämpimiin tiloihin. Näin terveydelle tärkeä voimaharjoittelu pysyy mielessä myös kesän helteillä, kun treenaamaan on helppo mennä nauttien samalla Turun viihtyisästä kesäkaupungista. Pyrimme pitämään hintatasomme aina mahdollisimman kuluttajaystävällisenä, jotta harjoittelulle on mahdollisimman matala kynnys. Tästä syystä haluamme tarjota mahdollisuuden edullisiin kertakäynteihin, jotta asiakkaat maksavat vain siitä mitä aidosti käyttävät. Edullisuudesta huolimatta yksi toiminnan kulmakivistä on laadukkuus, joka näkyy aina sekä välineistössä, että palveluissa.

Personal training-palvelut yksityisille ja yrityksille luomme aina kokonaisuutta katsoen, ratkaisukeskeisin, joustavin menetelmien sekä tutkittuun tietoon perustuvilla työkaluilla. Työskentelytapamme valmennuksissa ottaa huomioon aina kehon toimintakyvyn lisäksi myös psyykkiset voimavarat ja arjen muun kuormittavuuden, jotta muutosprosessista saadaan mahdollisimman tehokas ja mieluisa. Haluamme joka päiväisessä toiminnassamme tuoda esille sen, että aidosti välitämme jokaisesta asiakkaastamme!

Tarina

Idea yhteisestä salista lähti hiljalleen muotoutumaan alkuvuodesta 2020, kun Toni ja Santeri tutustuivat työnsä kautta lähemmin ja pääsivät vaihtamaan omia ajatuksiaan yrittäjyydestä sekä kaupungin liikuntapuolen tarpeista. Näkökulmat olivat yhteneväiset ja osaaminen täydensi toinen toistaan, kuin unelmaparisuhteessa konsanaan. Puolisot ovatkin joutuneet kevään ajan pitämään miehistään kynsin ja hampain kiinni, kun jatkuvat palaverit ja iltojen someviestittelyt veivät usein huomion toisaalle.

Tahtotilana oli luoda matalan kynnyksen harjoituskeskus hyvien kulkuyhteyksien päähän, jotta paikalle olisi mahdollista saada myös ne ihmiset, jotka tavallisesti hieman vierastavat kuntosaliympäristöä. Tulevaa konseptia lähti ohjaamaan seuraavat raamit: Paikallinen, yksilöllinen ja helposti lähestyttävä.

Unelmien toimitiloja selatessa tuli usein vastaan joko pinta-ala, huonekorkeus tai neliöhinta, kun tavoite oli pitää postinumero keskustan lähettyvillä. Näin taustalla muhineet ajatusleikit kuntosalikontista, jollaisesta Tonilla oli jo kokemusta yhden kesän ajalta valmentajan roolista, alkoivat nousta taas pintaan kelien lämmetessä. Rattaat lähtivät lopulta pyörimään taustoilla melko nopeaakin tahtia, kun kaupungin puolelta saatiin idealle vihreää valoa ja välineille sekä mieluisalle kontille vastauksia tarjouspyyntöihin. Sitten puhkesi koronaepidemia.

Epidemia-aikana ollaankin sitten hierottu toimintamallia ja palvelukonseptia sekä tehty suunnittelutyötä enemmän kuin tarpeeksi. Nyt ulkoliikuntapaikoilla saa taas käydä ihan luvan kanssa ja kaikki on valmista, niin pääsemme vihdoin tuomaan kuntosalimme Outdoor Gym Turun päivänvaloon toivoen, että kaikki tämä työ ja vastoinkäymiset palkitaan. Toivotamme suurella innolla kaikki treenaajat mukaan matkaamme.

Nähdään kontilla!

– Toni & Santeri

Kuvassa yrittäjät Toni Vilander (vas.) ja Santeri Krannila (oik.)